Categorieen | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
  Inhoud van kennisbankartikel: Onjuiste terugval
Onjuiste terugval

Vraag


Wanneer ik voor een leerling het rapport 'Lijnen per leerling' bekijk zie ik dat deze leerling bij één of enkele lijnen een terugval heeft, maar dit klopt niet. Hoe is dit ontstaan en wat kan ik hieraan doen? 
Antwoord


Een terugval in OVM 2.0 betekent dat voor een leerling in een latere periode minder hokjes zijn gekleurd dan in een eerdere periode. Heeft de ontwikkelingslijn aan het begin een lange rij met terugval, dan bent u waarschijnlijk vergeten om de lijn te kopiëren. Dit kunt u alsnog doen door op de knop [Lijn kopiëren] te klikken. Voorbeeld: 

In periode 1 heeft men 15 hokjes ingevuld, in periode 2 maar 13. De laatste twee hokjes worden dan met een terugval aangegeven.

De terugval wordt in het rapport weergegeven door een pijltje naar links in een periodekleur. Dit is de kleur van de periode waarin er minder hokjes zijn ingevuld dan voorheen (de periode waarin de terugval is ontstaan). De periode die bij de kleur hoort kunt u terugvinden in de legenda bij het overzicht. 

Ga naar OVM | Ontwikkelingslijnen en naar de periode van de terugval. Daar ziet u door middel van een oranje lijn dat er minder hokjes zijn ingevuld dan voorheen.

In deze of de vorige periode dient u dan een wijziging aan te brengen. U kunt in de huidige periode hokjes bijvullen, zodat de terugval verdwijnt, u kunt ook in de vorige periode hokjes weghalen, afhankelijk van hoe ver uw leerling werkelijk is in de ontwikkeling.