Categorieen | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
  Inhoud van kennisbankartikel: Groepsplan maken voor nieuwe instromers
Groepsplan maken voor nieuwe instromers

Vraag


Aan het begin van het schooljaar heb ik alle nieuwe instromers in OVM toegevoegd. Nu wil ik voor deze leerlingen een groepsplan maken, kan dat?
Antwoord


Het groepsplan van OVM maakt op basis van gegevens van de vorige periode een plan voor de huidige periode. Wilt u een plan voor nieuwe leerlingen maken, maar heeft u nog helemaal geen gegevens van de leerlingen, dan is het maken van een groepsplan met een aantal aanpassingen toch mogelijk! Wanneer een enkele leerling nieuw is in de groep, heeft hij nog geen gegevens, maar kan hij meegenomen worden in het plan die voor de andere leerlingen wel gemaakt kan worden. Hij krijgt dan in de aanbodsindeling geen voorstel, maar wordt automatisch in de basisgroep geplaatst. Dit kunt u eventueel handmatig wijzigen door aan de rechterkant van het scherm een andere aanbodsgroep voor de leerling te kiezen. De doelen die deze leerling aangeboden zal krijgen, zal het gemiddelde zijn van het niveau van de leerlingen in dezelfde aanbodsgroep. Wilt u een groepsplan maken voor een geheel nieuwe klas, dan dient u de beginsituatie van deze leerlingen in te voeren in de laatste periode van vorig schooljaar, zodat u toch gegevens heeft in een vorige periode. 

Hoe u de beginsituatie voor deze leerlingen in kunt vullen, leest u in het stappenplan voor het invullen van de beginsituatie, te vinden op www.ovmsupport.nl onder het tabblad 'Handleidingen'.