Categorieen | Trefwoorden | Meest bekeken | Meest recent
  Inhoud van kennisbankartikel: Ingevulde ontwikkelingslijnen
Ingevulde ontwikkelingslijnen

Vraag


Waarom zie ik in het scherm 'Ontwikkelingslijnen' geen lijnen, terwijl ik wel iets heb ingevuld?
Antwoord


Wanneer u naar het scherm ‘Ontwikkelingslijnen’ gaat, ziet u de ontwikkeling van uw leerlingen voor de geselecteerde lijn, in de huidige periode van het huidige schooljaar.

U ziet mogelijk geen blauwe lijnen? Dit betekent dat er in de huidige periode nog geen ontwikkeling is vastgelegd. U ziet wel een dunne oranje lijn? Dat is de ontwikkeling die in de vorige periode is vastgelegd.

U wilt waarschijnlijk de situatie van de vorige periode zichtbaar maken in de huidige periode zodat u verder kunt gaan met het invullen op de geselecteerde ontwikkelingslijn. U kunt dit eenvoudig doen door te klikken op de knop [Lijn kopiëren].

Als u ook de historie en het verloop van de ontwikkelingslijnen wilt zien dan kunt daarvoor de rapporten bekijken. De rapporten ‘Leerlingen per Lijn’ en ‘Lijnen per Leerling’ zijn de raadplegen via OVM | Ontwikkelingslijnen. Via OVM | Rapporten kunt u een rapport raadplegen waarbij alle gegevens van de leerling getoond worden.  Ziet u geen oranje lijnen boven de witte hokjes, maar heeft u voorheen wel gegevens ingevuld, dan kan dit de volgende oorzaken hebben: Voor het huidige schooljaar zijn nog geen perioden gedefinieerd.

Dit kunt u controleren door te gaan naar Bestand | Opties | Schooljaar en Perioden. Controleer dan of het huidige schooljaar met het aantal perioden vermeld staat in de middelste kolom.Is dit niet het geval, dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van het probleem en kunt u dit oplossen door als beheerder de Wizard Inrichting Schooljaar te doorlopen voor dit schooljaar.Daarnaast kan het zo zijn, dat het langer dan één periode geleden is dat de lijnen zijn ingevuld. In dat geval ziet u dit niet terug in oranje lijntjes boven de hokjes. In het volgende stappenplan staat uitgelegd hoe u dit alsnog zichtbaar kunt maken: “Stappenplan OVM 2.0 - Lijn kopiëren van meer dan één periode geleden”, te vinden op www.ovmsupport.nl onder het tabblad ‘Handleidingen’